28. september 2023

Konsert med Reidar Myhre Prima Band 30. mars 2022

Innledningen til konserten var i overkant spennende for oss i styret.

1. Ville det være mulig å få et nytt styre på plass i løpet av årsmøtet, eller ville det bli nedleggelse?

2. I løpet av tirsdag kveld og onsdag formiddag kom den ene meldingen etter den andre om syke bandmedlemmer.  Ville det i hele tatt bli konsert?

Dessverre var det ingen som meldte seg for å sitte i styret.  Med gråten i halsen vedtok derfor årsmøtet å legge ned klubben.  Formell sluttdato blir 1. juni 2022. Vi inviterer til enda en gratiskonsert 11. mai.  Da kommer Maiken og deler av Hot Club de Norvege med sitt show Ella meets Django.  Dette for å gi en del av klubbens økonomiske reserver tilbake til medlemmene.  Derfor var også konserten i kveld gratis.

Mer om årsmøtet kommer i eget referat på klubbens nettsider når det er formelt underskrevet og godkjent.

Som nevnt, skapte sykdom store problemer for bandet.  I løpet av få timer meldte både Reidar Myhre, trommis og bassist at de var syke.  Heldigvis klarte bandet likevel å stille med full besetning og de ga oss en veldig bra konsert full av swingende og kjente låter.

Selv om Reidar har gitt navnet sitt til bandet, er det vokalist Carl Gjerdrum som er bandets frontfigur. I alle fall denne kvelden.  Han bød på flotte vokale prestasjoner og han flettet konserten sammen med koselig og morsom prat mellom låtene.  Ellers består bandet av Freddy Hoel Nilsen, piano; Trond Andresen, trompet og flygelhorn; Pål Benjaminsen, trombone.  Pluss vikarene Børre Arveng, trommer; Bernard Seland, tenorsax og Marius Hoel, bass.

Det er naturlig nok vokalist Carl som er mest fremtredende i lydbildet.  Han er en dyktig sanger som også ga oss flere eksempler på scatting og små dansetrinn på scenen.  Veldig bra. Solopartiene ble delt mellom de tre blåserne og pianisten.  Bass og trommer holdt seg lydmessig mer i bakgrunnen, men de gjorde en veldig bra jobb for å skape swing og spenning i lydbildet. Låtene er arrangert for å skape et minne om de beste storbandene, først og fremst Count Basies fenomenalt swingende band. Det betyr at blåserne i stor grad bidrar med lydmessig krydder også som bakgrunn for vokalen eller solisten. I tillegg legger de på flerstemt sang ved siden av vokalisten, eller alene i duett med vokalisten.  Imponerende!

Første sett startet med en swingende versjon av The Sheik of Araby. Senere fulgte Cabaret, trolig mest kjent med Liza Minnelli. 5 Months, 2 weeks and 2 days var en swingende jive og Carl oppfordret publikum til å danse på eller mellom bordene! Kveldens eneste instrumentallåt var Three coins in the fountain. Nydelig låt og fint spill av alle.  Louis Prima (1910 – 1978) er nok mest kjent for sin versjon av Buona Sera, men han ga også stemme til flere Disneyfigurer.  Først fikk vi the Bare Necesseties som er bjørnen Baloos sang til Mowgli før vi fikk Apekongens sang.  Gøyalt.

Andre sett startet med Pennies from Heaven. Senere fulgte As time goes by og Basin Street Blues. Begge i litt høyere tempo enn vi vanligvis hører disse låtene. Så fikk vi den nydelige balladen I`m confessing. Mot slutten av konserten skrudde de opp tempo i Jump, Jive and Wave og Just a Gigolo. Publikum svarte med stående applaus, og vi fikk endelig høre Buona Sera med den «riktige» starten og avslutningen i tangorytmer. Jo så menn: det ble en super konsert!

Nå ønsker klubben alle nittedøler en fin påske og vår.  Skulle noen snuble over vilje til å drive klubben videre, så ta for all del kontakt med styret.

Neste, og trolig siste konsert er altså 11. mai.  Ella meets Django med Majken Christiansen og deler av Hot Club de Norvege.

For styret

Svein Fagersand Tekst og bilder