28. september 2023
IMG 2369

Konsert med Majken, Georg og Morten Gunnar 29. januar 2020.

VANVITTIG BRA KONSERT!

IMG 2369

Hører vi på sportssendinger for tiden, legger vi merke til at en del reportere og utøvere har lagt sin elsk på uttrykket «vanvittig». Noen bruker ordet minst en gang i hver setning, kan det høres ut for.
Det må være lov å påstå at årets første konsert fortjener tittelen. Og for å fortsette i samme spor, kan man oppsummere med at hver eneste låt var nettopp det. Vanvittig bra!

IMG 2365

Trioen består av tre svært meriterte og internasjonalt kjente musikere.  Majken Christiansen er en særdeles dyktig vokalist. I tillegg flørter hun med de andre på scenen og med oss i salen så hver enkelt av oss føler oss spesielt utvalgt. Synger hun ikke, så danser hun eller imiterer trombone med stemmen sin. Dessuten er hun er dyktig forteller. Fra tidligere konserter vet vi at hun også behersker munnspillet. Georg Reiss spiller klarinett og det er helt utrolig hva han tryller frem av toner.  Bl. a låt det fuglekvitter i en av melodiene de spilte.  Samtidig er han en komplett medspiller for Majken der de dels danset og flørtet, dels spilte og sang duetter. Hele tiden med masse humor og spilleglede. Morten Gunnar Larsen er en virtuos på pianoet. Internasjonalt mest kjent som ragtime-pianist, men han behersker alle stilarter.

IMG 2367

Og vi fikk høre omtrent alle typer musikk i løpet av kvelden.  Først og fremst swingende jazz fra litt tilbake i tid, men vi fikk også innslag fra klassisk musikk, moderne jazz samt norske, danske og fransk viser. Til sammen ga det oss en uforglemmelig kveld stappende full av musikalitet og glede. Heldigvis var det nesten fullsatt sal, så vi var mange som kunne dele denne opplevelsen.

IMG 2366

Første sett startet med It don´t mean a thing if it ain´t got that swing.  Kjent Ellington-låt. Introen var nesten mystisk, på grensen til atonal med innslag av klassisk og moderne jazz, og det tok tid før vi skjønte hvilken låt det skulle bli.  Gøyalt.  Og gjett om det swingte! Litt ut i låten flettet de inn partier fra Griegs Dovregubbens Hall.  Veldig bra. I Cheek to Cheek ble det tett dans for Majken og Georg. Da hadde han bokstavelig talt hendene fulle når han skulle holde styr på både Majken og klarinetten! Bra. Etterpå fikk vi en sololåt på pianoet.  Eubie Blake regnes som ragtimepianistenes mester. Han ble født i 1887 og døde i 1983.  Han var svært dyktig både som komponist og pianist. Morten Gunnar kunne fortelle at han hadde møtt Blake og han ga oss en fenomenal versjon av Blakes Charlston Rag.  

IMG 2370

Andre sett startet med Ce Magnefique/ I love Paris.  Utrolig bra. Så fulgte Majkens yndlingssang, dansk som hun er: Svantes lykkelige dag, bedre kjent for strofen «og om litt er kaffen klar». Her skapte Georg litt forvirring i sal og på scene med å flette inn deler av Jeg er havren. Morsomt. Litt senere fikk vi en instrumental av Morten Gunnar og Georg. Ecko of Spring. Etter hvert gled de over i Våren av Grieg. Først i vakker klassisk versjon, så i tilnærmet ragtime.  Imponerende! Mot slutten av konserten annonserte Majken en medley med låter skrevet av George Gerswin.  Vi kjente igjen Fascinating Rythm, Somebody loves me, Someone to watch over me og It´s wonderful. Og «wonderfult» var det! Stående applaus ga oss en nydelig utgave av Basin Street Blues og We´ll meet again som ekstranummer. Dette ble ikke bare Svantes lykkelige dag.  Vi var svært lykkelige alle vi som var til stede på konserten.

IMG 2371

Neste konsert er 26. februar.  Da kommer Felix Peikli trio.  For de som husker noen år tilbake, vant han Kjempesjansen med Dan Børge på tv som klarinettist, bare 16 år gammel.  Nå er han tilbake i Norge etter mange år i USA.

majkentrio foto unni skog

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto. (Siste bilde, foto Unni Skog)