28. september 2023
roshnes unni

Konsert med Røhsnes Jazzband 30. oktober 2019

FENOMENAL KONSERT AV VITALE 40-ÅRINGER

roshnes unni

Nei da, musikerne er nok en del eldre enn overskriften skulle tilsi, men Røhsnes Jazzband feirer 40 års aktivt musikerliv i år. Og tro det eller ei, de fleste har vært med i bandet fra den gang de startet opp. De kan da knapt nok ha vært ferdige med barneskolen! I alle fall var det er særdeles oppegående og spilleglad band som gjestet Nittedal. Det virket som om både bandet og gjestene i salen storkoste seg.

Bandet består av Knut Rømo, klarinett og altsax; Geir Ellefsen, trompet, flygelhorn, litt vokal og prat mellom låtene; Jørn Johannessen, trombone; Hans Magne Enge Hansen, tuba; Knut Stenersen, trommer og vokal samt Johnnie Harper, banjo. Bandet spiller først og fremst gammel jazz som har sine røtter i New Orleans og de gjør det med stor virtuositet. Dessuten: tubaen bistår til å gi bandet det ekte lydbildet fra jazzbyen. Når man så i tillegg har med en trommis som er svært dyktig i den gamle stilen, må det bli veldig bra. Knut Stenersen stiller med en kjempediger stortromme slik de gamle gatemusikantene i New Orleans gjorde. Den i kombinasjon med tubaen gjør at det virkelig blir dybde i musikken de fremfører. Dessuten er Knut en super vokalist som synger med stor grad av innlevelse. Alle 6 er svært dyktige både i samspill og i solopartier.

1 IMG 2332

I første sett fikk vi blant annet høre Hindustan. Flott intro med bare klarinett og banjo.   Etterpå sang Knut den vakre balladen Dream a little dream of me, kanskje mest kjent med popgruppen the Mamas and Papas. Love me or leave me var en tøff låt fra tidlig New Orleans. Fine soli og morsom avslutning. Happy Feet blues er skrevet av Wynton Marsalis. Han er født i New Orleans i 1961 og er en særdeles oppegående og aktiv trompetist og komponist/bandleder. Gøyal låt som gikk i den herlige swingmarsjrytmen som byen er kjent for. Kjempefin trommeintro av Knut og flott tubasolo. Så kom kveldens første store overraskelse: Knut sang Late night prostitute av og med Tom Waits. Nydelig intro med bare vokal og tuba. Senere fikk vi også høre van Morrisons Have I told you lately that I love you. Vakker melodi i langsomt tempo og med fin vokal av Knut.

1 IMG 2336

Andre sett startet i et utrolig swingende marsjtempo i Mardi Gras in New Orleans med Geir på vokal. Dette er en låt som blant annet Brazz Brothers spiller og synger. Publikum danset nesten der vi satt! Etter ønske fra salen fikk vi også høre St. Louis Blues. Den regnes nok som den aller mest kjente blueslåten fra gamle tider. Kveldens versjon var så absolutt hørbar, med de klassiske rytmeskiftene mellom langsom swingblues og rumba. Heldigvis kom det mer New Orleans rytmer i fenomenale the Preacher. Tøff duett trompet og tuba, og med en kjempefin tubasolo. Etterpå ble det nesten sakral stemning i salen. Knut sang Precious Lord, take my hand. Veldig langsom og veldig vakker ballade med blant annet en nydelig klarinettsolo. Siste låt skulle være Some of this days med Geir på vokal, men stående applaus ga oss enda en overraskelse i form av at Knut sang Dekksgutten av Åge Aleksandersen! Nydelig ballade som bandet klarte å gi sitt helt egne lydbilde på.

1 IMG 2338

Dette ble virkelig en super kveld. Det satser klubben på at det blir 27. november også. Da kommer Åse L. Frank kvartett.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.

1 IMG 2342

1 IMG 2334

1 IMG 2344