30. mai 2023
IMG 1027

Konsert med Vika Band onsdag 28. november 2019

VIKA BAND MED FØRJULS-CHARME!

IMG 1027

Det ble god stemning i NIL-huset når Vika Band entret scenen i jazzklubben for 9. gang. Bandet har de siste årene fått et stadig større og bredere publikum, og blitt svært populære.

Spilleglede, varme og humor kjennetegner bandet som spiller skikkelig Gla’Jazz, noe vi fikk oppleve også i kveldens konsert. Bandet er svært samspilte og ser ut til å kose seg på scenen. Dessverre var det litt dårlig med publikum denne kvelden, flere burde kjent sin besøkelsestid da de gikk glipp av en flott konsert.

Bandet består av evigunge Poul Goldman på gitar og banjo, Tor Haugom på piano, syngende charmør Magne Bråten på trombone og sang, Askjell Hjellvik på bass, Cato Tindberg på treblås og vokal, Tom Bøttger på trompet og sist men ikke minst klubbens egen sekretær Svein Fagersand på trommer og litt småprat mellom låtene.

Kvelden startet maksimalt bra med at Magnus Carlsen ble verdensmester få minutter før bandet entret scenen, og derved satte god stemning helt fra start.

Første sett startet i god førjulsånd med nisseluer og «Jeg så mamma kysse nissen» med unison sang fra hele bandet. Så fulgte kjente melodier på rekke og rad; At the Jazzband Ball, Honeysuckle Rose, Baby Want You Please Come Home, I Want A Girl med gode solopartier på alle. Deretter kom en flott og svingende versjon av Royal Garden Blues.

IMG 1023

Så roet det seg ned med en nydelig versjon av jazzhymnen Do You Know What It Means To Miss New Orleans. Videre kom det flere perler på en snor i høyere tempo; Ain’T She Sweet med solosang av Cato, Oh You Beautiful Doll, Lady Be Good med fin vokal av Magne. Vi fikk også høre In A Shanty In Old Shanty Town som starter i valsetakt før den gikk over i swingtempo med fullt trøkk. Knallbra! Settet ble avsluttet med en stemningsfull versjon av Georgia On My Mind, og bandets signaturmelodi Vika Band med Charme. Melodien er fra Sommer i Tyrol, teksten er hjemmesnekret og handler om at gutta ikke kan noe for at de har charme. Morsom låt og tekst, og med unison sang.

IMG 1032

Andre sett startet også opp med nisseluer, denne gangen med en fin versjon av Santa Claus Is Coming To Town. Så kom flere perler på rad; Struttin’ With Some Barbeque, Fly Me To The Moon, Who’s Sorry now og Ain’t Misbehavin’.

Så fulgte melodien med den kanskje rareste tittelen for kvelden; Sadie Green, The Vamp from New Orleans som er en spennende melodi og med islett av deler av Dovregubbens Hall med herlig bass og trommeriff. Deilig når bass og trommer får slippe til, det kunne de gjerne gjort mer av. Så kom den morsomme låta Muscrat Ramble med «satchmo»-sang av Poul Goldman. Etterpå spilte de allsangsvisken In The Shade Of The Old Appletree hvor hele salen sang med. Nydelige I’m Confessing med vokal av Magne med god støtte av Tom på trompet gikk i langsomt tempo. Den mektige Battle Hymn Of The Republic fulgte i høyt driv. Mot slutten av settet fikk vi høre What A Difference A Day Make og Don’t Get Around Much Anymore av Duke Ellington. Som avslutning fikk vi høre nok en allsangperle; When You’re Smiling.

IMG 1036

Etter trampeklapp fikk vi et kort ekstranummer til slutt hvor bandet lover å komme tilbake igjen; Stevie Wonders Don´t You worry ´bout a thing med bandets egen tekst.

Alle gikk veldig fornøyd hjem ut i snøværet etter en flott kveld med Vika Band.

IMG 1026

Med denne konserten avslutter høstsesongen i jazzklubben. Vårsesongen starter opp igjen med konsert (og årsmøte) onsdag 30. januar. Da kommer et nytt bekjentskap for klubben; Erik Thormod Halvorsen Sextet.

For Nitedalens Jazzclub, Håkon Røvang

IMG 1030

IMG 1028

IMG 1034

IMG 1033

IMG 1031

IMG 1029