28. september 2023
IMG 1498

Konsert med Magnolia Jazzband 29. august 2018

FULLT HUS OG VELDIG HØY STEMNING DA JAZZKLUBBEN STARTET HØSTSESONGEN

Magnolia Jazzband ble startet i 1972, og trombonist Gunnar Gotaas har vært med fra starten av. For øvrig bestod bandet av Erik Eilertsen, trompet; Georg Reiss, klarinett og altsax; Morten Gunnar Larsen, piano; Børre Frydenlund, banjo, gitar og vokal; Sebastian Haugen, bass og Torstein Ellingsen, trommer.

IMG 1498

Det er de tre blåserne pluss Morten Gunnar som tar de fleste solopartiene og det gjør de så suverent og virtuost at det er nesten umulig å nevne enkeltprestasjoner. De tre i bakre rekke slipper også til med veldig bra soli. I tillegg bidrar Børre med fin vokal på flere låter. Han har en stemme som er «skreddersydd» til gammeljazz. Georg tar seg av mesteparten av praten mellom låtene og det gjør han med både kunnskap, innlevelse og humor. Alt i alt byr bandet på særdeles bra samspill og glød og det swingte fra første til siste tone.

IMG 1501

Første låt var Move the body over. Kanskje ukjent for mange av oss i salen, men gjett om det swingte! Allerede her fikk vi fenomenale soli fra samtlige og publikum svarte med jubel og kraftig applaus etterpå. Børre sang en fin versjon av Please. Her må det være lov å nevne den utrolig fine trompetsoloen. Gunnar har skrevet Blues for Ruth. Det vil si Ruth Reese. Hun ble født i Alabama 1921 og flyttet senere til Norge. Her ble hun gift med en norsk bokhandler. Hun døde i Oslo 1990. I løpet av de årene hun bodde og opptrådte i Norge, gjorde hun flere konserter med Magnolia. Låten var nydelig og langsom. Så ble det sprelske rytmer i Laughing Samba. Her startet Torstein opp med fengende sambatrommer og publikum gynget i takt. Senere i låten slapp Torstein til med en flott trommesolo. Det var nok flere av oss som så for oss karnevalet i Rio. Etterpå sang Børre For all we know. Dette er en nydelig ballade og vi fikk et veldig fint parti med bare trompet og gitar. Siste låt før pause var den legendariske St Louis Blues. Skrevet av den aller mest kjente blueskomponisten, W.C. Handy i 1914. Den har en merkelig rytmekombinasjon av swing og rumba. Undertegnede satt i starten med følelsen av at låten burde vært spilt langsommere, men uansett ble det en strålende avslutning før pause.

I andre sett fikk vi høre en fin utgave av Ain´t misbehavin´, skrevet av Fats ( Thomas ) Waller i 1929. Fin vokal av Børre og med en gøyal avslutning. Kveldens konsert falt på samme dag som kongeparet vårt feiret gullbryllup. Georg våget derfor å påstå at Sonja nok nynnet på neste låt, som var Halleluja, I´m walking with a king. Denne gikk i drivende swingtempo. Med Morten Gunnar og Erik på scenen var det veldig naturlig å slippe dem til alene i et nummer. Begge er internasjonalt kjente musikere av stort format. I og med at Morten Gunnar er mest kjent som ragtimepianist, falt låtvalget naturlig nok på Eubie Blakes vakre Memories of you. Han ble født i 1887 og døde i 1983. Hele sitt lange liv skrev han og spilte han stride og ragtime. Han var for øvrig en slagferdig mann. Han sa blant annet at «hadde jeg visst at jeg skulle bli så gammel, skulle jeg tatt bedre vare på meg selv». Vi fikk en nydelig versjon av låten, med utrolig fint spill av begge to. Som siste låt annonserte Georg den kjente (It´s a long way to) Tipperary. Den gikk i høyt tempo og publikum ble med på refrenget. Stående applaus ga oss fine I´ll see you in my dreams som ekstranummer.

Med det var kveldens konsert over, og det ble en veldig fin opplevelse. Neste konsert er 26. september. Da kommer Georg Reiss tilbake, med sin egen kvartett.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.

Publikum koste seg!