28. september 2023
IMG 0990

Konsert med Marietta Jazz Band 19. april 2017

VARMENDE JAZZKVELD ETTER KJØLIG PÅSKE

IMG 0990

Bandet spiller stort sett musikk fra 1930-tallet, og hovedsakelig låter som ble gjort kjent av Marietta Williams, født 1911, død 1987. Hun tok kunstnernavnet Maxine Sullivan og ble et forbilde for mange av de mer kjente kvinnelige sangerinnene, som f.eks. Ella Fitzgerald og Billie Holiday. Hun var faktisk aktiv fra ca 1930 og frem til ca 1980! Aller mest kjent for sine mange og vakre ballader. Derfor var det naturlig at det ble mange ballader for publikum på NIL-huset denne kvelden.

Bandet består av Åse Lomsnes Frank, vokal; Christian Frank, ( Åses svoger), klarinett og diverse saxofoner; Jan Inge Melsæter, trombone; Roy Hellvin, piano; Torbjørn Kristiansen, gitar; Håkon Bjørgo, bass og Erik Jøkling, trommer.

IMG 0984

Det er tydelig at Åse er veldig glad i Mariettas ballader, og det er forståelig. Åse er veldig tonetrygg, og med fin timing og fremførte den ene balladen etter den andre med stor respekt og innlevelse. Christian, Jan Inge og Roy bød på masse fine soloprestasjoner, men også veldig bra samspill. Gutta i bakerste rekke (gitar, bass og trommer) bidro først og fremst med veldig stødig akkompagnement, men de slapp også til med solo på enkelte låter.

IMG 0985

Første sett startet med Wrap your troubles in dreams. Fin sang av Åse og svært bra solo av Roy. Så fortsatte de med What a difference a day made. Her fikk vi en nydelig innledning med bare Roy og Åse. Kjent og kjær melodi i langsomt tempo. Fin vokal og flotte soli på tenorsax, trombone og piano. Bra. De fortsatte med Stompin´ at the Savoy, kjent låt ikke minst fra diverse innspillinger med storband. Denne gikk i langsomt swingtempo. Kanskje kunne de skrudd opp tempo litt mer for å få en avveksling til alle balladene. Så tok Åse en liten pause og slapp til bandet alene i I can´t believe that you´re in love with me. Denne gikk i fint swingtempo og vi fikk fine soli på altsax og bass. Dessuten morsomme trommebreaks mot slutten av låten. Åse var tilbake med Pennies from Heaven. Kjent låt og veldig bra vokal.

IMG 0986

Andre sett startet med Fats Wallers Ain´t misbehavin´. Denne låten er nok en av de mest kjente fra jazzens gullalder, og vi fikk en veldig bra pianosolo. De fortsatte med September in the rain, og her imponerte ikke minst Håkon med flott bass-solo. I Blue turning grey over you fikk vi et veldig fint parti med bare trombone og gitar. Det gjør seg med slike variasjoner! I can´t give you anything but love bød på en veldig tøff pianosolo med flott komp, og fin vokal. Også i dette settet slapp bandet til alene med en låt, og vi fikk høre en spennende og swingende versjon av Rosetta. Her fikk Christian vist hvilken eminent multimusiker han er, med en lang og imponerende solo på altsax. Dessuten fikk vi en super trommesolo av Erik. Svært bra, Erik! Siste låt ble Nice work if you can get it. Også den med fin vokal av Åse og fine soloprestasjoner av Christian, Jan Inge og Roy.

IMG 0987

Med det var kveldens konsert over. Nå er det bare å begynne å glede seg til skikkelig vår, med sol og varme. Og ikke minst: konserten med Nitedalens Jazzband 31. mai. Det blir siste konsert før klubben tar sommerferie.

IMG 0988

For styret: Svein Fagersand, tekst og foto.

IMG 0994

IMG 0993