28. september 2023
Georg Reiss Kvartett

Konsert med Georg Reis kvartett 26. november

ALLE GODE TING ER VIRKELIG TRE!

Georg Reiss Kvartett

Georg Reiss var tilbake i Nittedal for 3. gang denne høsten.  Nå med sin egen kvartett, og for en konsert det ble.  Kvartetten besto denne kvelden av Georg Reiss, klarinett og altsax;  Ivar Andresen, piano; Torstein Ellingsen, trommer og Stig Hvalryg, bass. Alle fire tilhører eliten innen jazzen i Norge og de har gjestet klubben mange ganger tidligere. Ivar har spilt med alle fra Bokk-Jensen og frem til i dag.  Han burde skrive en selvbiografi om alt han har opplevd innen musikklivet!

 

Alle fire byr på fremragende samspill og veldig spennende solospill.  I tillegg bidrar de med smil, latter og fine kommentarer.  Det gjør at kontakten med publikum blir svært god, og det var høy stemning i en nesten fullsatt sal fra første til siste tone.

Første sett startet med It´s only a papermoon i en nydelig versjon. Deretter fulgte When I grow to old too dream. Georg føyde til at han hadde bursdag dagen før konserten, men han håpet at han fortsatt var ung nok til å drømme!  Veldig fin melodi. I´ve found a new baby startet med bare klarinett og trommer. Gøyalt arrangement og det swingte bra. Så roet de ned med en stillferdig og vakker ballade, You changed.  Etterpå spilte de en utrolig swingende shuffle med det mystiske navnet Gunnar.  Låten er neppe komponert med tanke på klubbens æresmedlem, Gunnar Eigeland, men spennende var den.

I pausen fikk Astrid og Siw i Askepott velfortjent oppmerksomhet for fenomenal innsats  gjennom mange år. De avslutter driften ved årsskiftet, men nye folk står heldigvis klare til å overta.  

Andre sett startet med You took advantage of me.  Her imponerte Stig aller mest med sin fine solo. Så spilte de Stumbling. Rask og gøyal låt med utrolig bra klarinettsolo. Den nydelige balladen New Orleans er skrevet av Hoagy Carmichael. Veldig fint spill, med bare klarinett og piano i starten.  Låten var knapt nok ferdig før de gikk direkte over i en swingende  samba med en vill og spennende trommesolo som høydepunkt. Bra! I anledning førjulstiden fulgte de opp med Mitt hjerte alltid banker. Utrolig vakkert spilt, og stemningen i salen var helt magisk. Siste låt skulle være  ´s wonderful av George Gerswin. Kjapp låt som blant annet inneholdt en verbal trommesolo fra Torstein!  ( Han sang trommelydene og spilte lufttrommer for å illustrere soloen! ) Veldig gøyalt og originalt. Publikum svarte med stående applaus og vi fikk en stillferdig versjon av Over the rainbow som ekstranummer.

Det ble en virkelig bra konsert i førjulstiden.  Nå ønsker styret alle nittedøler en riktig fin førjulstid og en god jul.  Første konsert i 2015 er 28. januar. Da kommer Lucky Seven tilbake. Det er bare å begynne å glede seg.

For styret, Svein Fagersand, tekst og bilder.