26. mars 2023
Borthen Swing Department

Konsert med Per Borthen Swing Department 17. april 2013

Borthen Swing Department

SWINGJAZZ OG VÅRVARME

For første gang denne våren, i alle fall så langt undertegnede kan huske, tippet gradestokken over 10 varmegrader. Det varmet godt i kroppen. Når man så får 2 timer swingende jazz på kvelden i tillegg, så ble også sjelen oppvarmet!

Per Borthen hadde sykefravær. I stedet stilte Erik Halvorsen på trompet. Forøvrig bestod bandet av Knut Riisnes, tenorsax; Johan Bergli, altsax; Harald Halvorsen, trombone; Svein Alfredsen, piano; Svein Haugen, bass og Finn Torgersen, trommer. Dessuten bidro evig unge Laila Dalseth på vokal.

Bandet spiller i hovedsak swingende jazz fra storbandepoken. Det vil si at de fleste låtene bygger på at alle blåserne og pianisten samspiller skrevne arrangementer, krydret med solopartier. De to i kompet, bass og trommer, slapp bare i liten grad til som solister. Til gjengjeld bød de på stødig musikalsk grunnmur for de andre. Vi fikk høre en rekke fine soloprestasjoner fra blåserne og pianisten. Laila har vært en av våre ledende jazzsangerinner i en lang årrekke. Hun viste at hun fortsatt har tonesikkerhet og evnen til å gi låtene sin egen form og farge. Trolig er hun påvirket av Billie Holiday.

Borthen Swing DepartmentI første sett fikk vi blant annet høre Save it with a kiss. Etterpå spilte de Gipsy, en langsom ballade med Erik i hovedrollen. Bra. Så fulgte en fin versjon av Pete´s blues. Her bidro den ene etter den andre med fine solopartier, også Svein på bass. Senere i settet kom Laila på scenen i tre velkjente låter; I´m getting sentimental over you, Georgia on my mind og Don´t get around much anymore. Sistnevnte er skrevet av Duke Ellington og har herlig driv og rytmikk. Georgia ble både sunget og spilt med innlevelse. Veldig bra fremført av alle!

Laila DalsethEtter pause ble det masse drivende swing fra Count Basies storband. De startet med Jive at Five. Her swingte det virkelig, og med fine soloprestasjoner. Gøy! Så fulgte 9:20 Special i et tøft arrangement. I Exactly like you fikk vi kveldens eneste trommesolo. Kort, men bra Finn! Etterpå spilte de en veldig rask utgave av Basies Tickle Toe. Veldig bra samspill! Som avslutning på kvelden sang Laila tre låter; blant annet Just in time og I miss you so. Det er tydelig at Laila trives i rampelyset, og i Nittedal!

Med det var kveldens konsert over, og ca 65 gjester kunne rusle ut i vårkvelden.

Neste konsert er 29. mai. Da er dalens eget band tilbake, Nitedalens Jazzband. Det er dessuten siste konsert før sommerferien. Velkommen!

For styret, Svein Fagersand, tekst og foto

Laila Dalseth Publikum koser seg