28. september 2023
Nitedalens Jazzband

Konsert med Nitedalens Jazzband 30. mai 2012

TRADISJONELL AVSLUTNING MED TRADISJONELL JAZZ I NITTEDAL

Nitedalens JazzbandDalens eget jazzband ble utnevnt til æresmedlemmer i jazzklubben i fjor. De avsluttet vårsesongen med fullt hus og stormende jubel. Som vanlig leverte de en konsert full av spilleglede og gode prestasjoner.  Denne gangen bød de på en del nytt stoff, selv om de fleste låtene er fra første del av det nittende århundret!  Det gjorde konserten ekstra hørbar og gøyal for oss som var til stede.

Bandet består av Per Aas og Eivind Aas, begge treblås ( klarinett med mer); Pål Frank, trombone; Knut Kjul, tuba; Helge Stray, banjo, gitar og vokal samt Olav Holst på vaskebrett med tilbehør. Bandet har holdt sammen i svært mange år, og det merkes at de er trygge og samspilte.  Alle byr på fine solopartier og både Pål og Eivind har mye å fortelle mellom låtene. Eivind kan veldig mye musikkhistorie og deler gjerne kunnskapen med oss.  Veldig bra!

Nitedalens JazzbandKonserten startet med en gøyal og original versjon av the Chant, skrevet av Jerry Roll Morton. Deretter fulgte Beal Street Blues, nydelig blues skrevet av W. C. Handy – blueskomponisten fremfor noen. Litt senere sang Helge Every time we say goodbye av Cole Porter. Bra fremført, Helge. Etterpå tok bandet oss tilbake til ungdomstiden med plikttimer hos Svaets Danseskole og quickstep-låten Rosaly.  Den startet med tuba og banjo og var nok et hyggelig gjenhør for mange i salen. Vi fikk også høre en låt av Sidney Bechet, skrevet etter at han flyttet fra New Orleans til Paris. Den franske tittelen var litt vanskelig, så den var for enkelhets skyld oversatt til ” Hvis du ser morra mi”! Fin melodi. Deretter bød de på nok en låt av Jerry Roll Morton; Pearls. Ganske komplisert låt med et gøyalt arrangement og veldig bra gjennomført.

I pausen fikk Askepott-damene; Siw og Astrid; blomster for alt de bidrar med på konsertkveldene.  Alltid like blide og med god mat og godt drikke.  Uten dere ville ikke kveldene blitt de samme! 

Nitedalens Jazzband2. sett startet med en sprelsk versjon av Bourbon Street Parade, til ære for hovedgaten i French Quarter i New Orleans.  Så fikk vi høre en hyggelig historie om en låt Eivind komponerte i gymnastiden og som musikklæreren satte akkorder til.  Låten ble kalt I Kingos gate fordi læreren bodde der.  Kjempefin låt, Eivind! Kveldens yngste melodi var trolig My little suede shoes skrevet av modernisten Charlie Parker.  Den ble fremført i swingende latinske rytmer og var veldig gøyal. Litt senere fikk Eivind slippe til i en lengre solo i Out of Nowhere.  Etterpå var det Pers tur i nydelige Petit Fleur.  Begge leverte svært bra spill. Knut slapp også til med litt solo, i Some Day Sweathearts. Tubaen er så avgjort et instrument som egner seg som soloinstrument med sin dype og fyldige klang. Bra levert, Knut. Vi fikk også høre kjempeslageren fra the Platters, Only You, med Helge på vokal. Litt raskere tempo i denne versjonen, men så avgjort en nydelig låt. Etter stående trampeklapp fikk vi nydelige Yearning just for you som ekstranr. Deretter kunne ca 80 musikkglade gjester rusle ut i maikvelden.

Med dette var vårens jazzprogram gjennomført. Styret ønsker alle nittedøler en riktig god sommer.  Høstens program starter 22. august ( obs datoen!) med svenske Peoria Jazzband som mellomlander i Nittedal etter å ha spilt på Fjelljazzen på Beito.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.

Nitedalens Jazzband Nitedalens Jazzband Nitedalens Jazzband
Nitedalens Jazzband Nitedalens Jazzband Nitedalens Jazzband