30. mai 2023
image002

Louisiana Jazzband 28. januar 2004

Stemningsfull og vidtfavnende opplevelse

image002Jazzkvelden 28. januar ble en stemningsfull og vidtfavnende opplevelse med Louisiana Jazzband og deres ‘verdenskjente’ gjest fra Danmark; Elith «Nulle» Nykjær Jørgensen.

De fremførte noe så gammelt som Chopin’s Nocturne Opus 9 Sats 2 og noe så nytt som en urfremførelse i Norge av Nulles egen «Holgers vuggevise»; en hyldest til Holger Danske. Ja, altså ikke ‘Danskebåten’ men den gamle danske vikingkongen, som sover lent på sitt sverd, slik utformet i statuen på Amalienborg. En urfremførelse er alltid morsomt, men samspillet mellom Nulle og bandet satt nok bedre på konserten i Lillestrøm Kulturhus 30. januar.

 

Samtidig var det helt tydelig, etter å ha hørt og sett samme band to steder i samme uke, at du får et mye nærmere samspill mellom publikum og de enkelte jazzband, i små lokaler som i ‘annen etasje’ på Xin Xing, enn i en ‘konsertsal’ som i Lillestrøm Kulturhus!

Med andre ord, det er ikke tvil hvor vi skal gå! Med ellers mye god jazz med røtter i Louisiana, fikk vi nok en fin jazzkveld på Xin Xing, i ‘hjertet av Nittedal’. Dette ikke minst takket være Nulle på både munnspill og klarinett. Spisesalen var nesten fullsatt, men det var ledige seter i salongen. Vi håper det kommer minst like mange neste gang, så jazzklubben kan fortsette i mange år til!

image004 image001