28. september 2023
trio-de-janeiro-002

Trio de Janeiro 26. august 2009

BRASILIANSKE RYTMER ÅPNET JAZZHØSTEN

– pluss litt Sandbekk og Prøysen!

Tom S. Lund byr på fenomenalt gitarspill.  Han er fra Elverum, men har slekt både i dalen og i salen!  Han understreket at det var viktig å få med S-en i navnet sitt, for ikke å bli forvekslet med vår tidligere fotballstorhet. Han er også en hyggelig » pratmaker » mellom låtene.

trio-de-janeiro-002Anne-Marie Giørtz synger, og bidrar i tillegg med » rytmeegg «.  Hun synger både på portugisisk, engelsk, svensk og norsk, og med stor rytmefølelse. Imponerende.

Frøydis Grorud spiller fløyte og sopransaksofon.  De fleste har nok sett henne i Beat for Beat – orkesteret på NRK.  Av og til fungerer fløyten som tryllefløyte!  Særlig når hun lager en slags duett med å spille og nynne melodien samtidig. Utrolig bra.

Etter et par brasilianske låter kom kveldens første med norsk opprinnelse: Et bitte lite miniskjørt, skrevet av Vidar Sandbekk og mest kjent med Dizzie Tunes.  Den låt bra også i sambatakt! Etterpå fikk vi Norah Jones Don’t know why, delvis med trestemt sang. Bra. Etterpå fikk vi Cornelis Vreeswijks nydelige Deidres Samba med veldig bra sax-solo og en minst like bra gitarsolo.  Deretter fikk vi en gøyal versjon av Sandbekks Pengegaloppen i kjapp sambarytme! Senere spilte de Jørgen Hattemaker, med tekst av Prøysen og melodi av Bjarne Amdahl. Her bidro publikum med allsang. Til slutt i første sett kom The Girl from Ipanema.  Dette er nok en av de mest kjente låtene med brasilianske rytmer.  Stor applaus!

trio-de-janeiro-001Etter pausen kom Tristesha, kanskje mest kjent med Lill Lindfors.  Også her ble publikum med på sangen.  Deretter kom en rekke kjente sydamerikanske låter som perler på en snor.  Vi manglet bare bastskjørtene! Litt senere fikk vi høre Griegs Solveigs sang, også i sambarytmer, og Eivind Grovens Innover viddene, med tema som er kjent fra pausesignalet i NRK! Her var Tom alene på scenen og han fikk frem utrolig mange klanger i gitaren.  Veldig bra.

Som avslutning fikk vi One Note Samba og Masquenada på oppfordring fra salen.  Her hengte de på temaet fra Jon Blund som et signal om at nå var konserten over.  Publikum svarte med trampeklapp og vi fikk Sympatic som ekstranr, mest kjent med Lill Lindfors.

Dette ble en annerledes kveld i jazzklubben, men publikum viste å sette pris på variasjonen. 

trio-de-janeiro-006 trio-de-janeiro-005 trio-de-janeiro-006
trio-de-janeiro-004 trio-de-janeiro-008 trio-de-janeiro-009