28. september 2023
majken-008

Majken og band 25. mars 2009

SJARMTROLLET SJARMERTE OSS ATTER EN GANG

NIL huset var nesten fylt til randen da Majken Christiansen med kvartett gjestet jazzklubben igjen.  Og for oss som har opplevd flere av konsertene hennes er det bare å konstatere at hun leverer musikk og show med høy kvalitet og stor inspirasjon hver gang. Det samme gjelder musikerne hun omgir seg med.  Ektemannen Torstein Ellingsen sitter bak trommene og «adlyder » hennes minste vink!  Ove Billington spiller piano, Frode Kjekstad gitar og Stig Hvalryg bass.  Alle fire bidrar med veldig bra samspill og fine solopartier.

majken-008I første sett fikk vi blant annet høre en spennende versjon av It`s allmost like being in love med en fin duell mellom vokal og gitar.  Spennende arrangement. Senere kom Duke Ellingtons Caravan i nesten trolske rytmer som det swingte vanvittig av.  Ikke minst imponerte Torstein og Stig med veldig bra samspill i » rytmeseksjonen «. Etterpå kom Stompin at the Savoy der Majken imiterte trombonesolo med stemmen sin.  Veldig bra gjort! Litt senere fikk vi en nydelig versjon av langsomme Lush Life. Så slo temperamentet ut i full blomst i en vill versjon av It don`t mean a thing if it ain`t got that swing.  Som det swingte!

Etter pausen ble det om mulig enda mer vanvittig swing i form av legendariske Sing Sing Sing. Låten er skrevet av Louis Prima, som nok er mest kjent for sangen Buona Sera og apekongens sang fra Jungelboken. Det ble majken-007trampeklapp. Deretter roet de ned med en nydelig balade, Comes Love, før det ble høyt tempo igjen i Cottontail.  Den startet med bare vokal og bass i et spennende arrangement. Så fikk vi en urpremiere, altså en låt de spilte for første gang offentlig: Speak low when You speak love.  Absolutt bestått! Etterpå fikk vi høre en super versjon av Route 66 der Majken overrasket med en veldig bra munnspillsolo! Som avslutning kom en herlig, avslappet versjon av låten som er mest kjent for strofen og om litt er kaffen klar. Gjestene nektet å gå og dermed kom en sprelsk versjon av Take the A Train som ekstralåt.

Neste konsert er allerede 15. april.  Da kommer Hot Club de Norvege.  I mellomtiden ønsker vi alle Nittedøler riktig god påske.

Svein Fagersand, sekretær (tekst og foto).

majken-001 majken-002 majken-003
majken-004 majken-005 majken-006