28. september 2023
001

Union Rythm Kings 24. mars 2010

VELLYKKET UNION MELLOM SVERIGE OG NORGE!

Bandet består i utgangspunktet av tre svensker og tre nordmenn, men en av svenskene hadde pappapermisjon denne kvelden. Derfor ble kveldens besetning: Bent Persson trompet og kornet; Lars Frank klarinett og altsaksofon; Kristian Kompen trombone; Frans Sjøstrøm bassaksofon, Morten Gunnar Larsen piano og vikaren Torbjørn Kristiansen på banjo og gitar. Bent står også for praten mellom låtene og krydrer konserten med masse musikkinformasjon.

001Alle seks bidrar med utrolig fine og oppfinnsomme soli og samspillet er til å ta og føle på. De spiller hovedsakelig jazz fra 1920 – årene så kvelden ble fullstappet av jazzhistorie.

Første sett startet med Rythm King etterfulgt at en rask utgave av Clarinet Marmelade. Senere fulgte en fin versjon av Key Hold Blues, ikke minst med en super trombonesolo. Etterpå fikk vi høre Lars og Morten alene i Sugar Port Stomp. Veldig bra fremført i raskt ragtimetempo. Vi fikk også en nydelig versjon av Sugar, med Frans og bass-saxen i hovedrollen akkompagnert av gitar og piano. Bassaksofonen er forresten et sjeldent instrument å høre. Heldigvis har vi Christian Frank i dalen vår, og han er en av få norske som behersker instrumentet.  Nå vet vi at det finnes en svenske også!  I og med at bandets pianist er verdensberømt som tolker av ragtime, var det naturlig at han slapp til alene med Scott Joplins Original Rags fra 1889. Låten har holdt seg godt tross den betydelige alderen, og Morten demonstrerte fenomenal teknikk og innlevelse.

0022. sett startet med the Chant i høyt tempo og med et gøyalt arrangement. Deretter fulgte Wa-Da-Da (!) som før i tiden ofte ble brukt som ”dansebandlåt”. ( Kveldes publikum valgte å bli sittende…) Senere fikk vi en langsom og fin utgave av Gee baby, ain’t I good to You. Deretter fulgte Jazz Me Blues før vi fikk en utrolig bra versjon av the Pearls med Bent og Morten alene på scenen.  Siste låt var Black Bottom Stomp som ble belønnet med trampeklapp fra salen.

Med det var kveldens konsert over. Nå står påsken for døren, med eller uten ski på bena, men gjerne med god musikk ( les: jazz ) på øret. Neste konsert er allerede 14. april. Da kommer Aspheim Oldtimers.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.

004 002 006
008 007 005