30. mai 2023
004

Stokstad Jensen Trad Band 24. februar 2010

BRA KONSERT I KONKURRANSE MED OL OG VINTERFERIE

Vi i styret var litt spente på fremmøtet denne kvelden.  Ikke bare var det vinterferie, men hjemme fristet NRK med herrestafetten!  Heldigvis var det ganske mange Nittedøler som likevel valgte jazzen, og det er vi veldig glade for.

Stokstad Jensen består av Bjørn Stokstad klarinett, Tore Jensen trompet, Kjell Haugen trombone, Børre Frydenlund banjo og vokal, Svein Gusrud bass, og Jensen junior; Kjetil Lønborg Jensen på trommer.  Han bidrar til å senke gjennomsnittsalderen i bandet med flere ti-år!

004Bandet ble stiftet i 1962, så det dreier seg om et band med lange tradisjoner. Og det merkes at de er godt samspilte.  Alle bidrar med fint samspill og spennende solopartier.  Kjell har oppgaven med å introdusere låtene, mens Tore bidrar med humørfylte kommentarer i bakgrunnen.

Første sett startet med At the Jazz Band Ball. Deretter kom Do You know what it means to miss New Orleans, med Børre på vokal. Senere kom Jazz Lips, kjent med Louis Armstrong, i et gøyalt arrangement. Svein bidro med en stemningsfull bass-solo på den nydelige balladen If I had You. Etterpå fikk vi en sprelsk utgave av the King of the Zulues, med blant annet en kjempefin banjosolo.

2. sett startet med Hesitating Blues i langsomt tempo og Børre på lidende vokal. Bra. Så fikk vi en gøyal versjon av Original Dixieland One Step, som ble skrevet i 1917. Settet ble avsluttet med nydelige Stranger on the Shore, med vakker klarinettsolo.  Veldig bra.

001Siste sett startet med Perdido Street Blues, på oppfordring fra salen. Senere spilte de Melancoly Blues før vi fikk kveldens første allsang; Everybody loves Saturday Night. Enkel tekst, og publikum sang villig med. Deretter sang Børre Basin Street Blues før vi fikk høre Tiger Rag i høyt tempo. Det skulle egentlig være siste låt, men stående applaus ga oss Du skal få en dag i mårå som ekstranr. Også her med allsang fra salen.

Med det var kveldens konsert over. Ute ventet vinteren og hjemme ventet kanskje herrestafetten i reprise, med sølv til Norge.

Neste konsert er 24. mars. Da kommer Union Rythm Kings.

For styret: Svein Fagersand, tekst og bilder.

002 003 004
005 006 008