28. september 2023
014

Aspeim Oldtimers 14. april 2010

UNGDOMMELIG SPILLEGLEDE I MODNE MENN

Trombonisten Gerhard Aspheim startet bandet i 1979 og ledet bandet frem til han døde i november i fjor.  De andre har valgt å fortsette i hans navn og de har funnet en verdig arvtager på trombone, Jan Inge Melsæter som bl.a. spiller i Ytre Suløen. Han bidrar også med sang på noen av låtene, delvis på herlig sunnmørsdialekt. De andre er Øistein Kvarvåg trompet, Stein Thue klarinett, sopransax og vokal, Ivar Andresen piano og vokal, Jan Brodin banjo og vokal, Sture Janson bass og Dan Erik Strømme trommer.  Jan har hovedansvaret for praten mellom låtene, med flittige og muntre bidrag fra de andre. De har spilleerfaring og spilleglede i bøtter og spann. I og med at fire av dem også synger, blir lydbildet veldig variert.

014Bandet startet med There will be some changes made med Jan på vokal. Deretter fulgte Black and Blue med vokalt innslag av Stein.  Den hese stemmen hans er som skapt for jazz og publikum viste at de satte pris på innsatsen. Deretter fulgte en gøyal versjon av China Town der ikke minst Ivar imponerte med sin Kinainspirerte solo.  De andre lurte på hvor han fant tonene! Som avslutning av første sett sang Jan Inge Ivar Medaas´ versjon av Alexander Ragtime Band; Aleksanders Snøggtime Band. Gøyal tekst og veldig bra fremført.

I pausen fikk vi veldig bra informasjon om Fjelljazzen på Beito, som arrangeres siste helg i august hvert år.  Primus motor for arrangementet har i alle år vært Toralf Baldersheim. Han hadde kjørt fra Beito til Nittedal for å presentere årets begivenhet for klubben. Tanken er å få til en fellestur dit, gjerne med buss, for å markere klubbens 20 års jubileum. Les mer på klubbens nettsider eller på Fjelljazz.no.

0072 sett startet med In the Shade of the Appletree. Deretter fikk vi en nydelig utgave av Passport to Paradise. Senere kom, nærmest obligatorisk, Do You know what it means to miss New Orleans. Veldig bra spilt og enda bedre sunget, der Stein og Jan Inge byttet på vokalen. Sistnevnte på nynorsk om Molde og Nittedal.  Publikum falt pladask for frieriet!

Etter masse prat på tilnærmet dansk startet siste sett med den gamle og kjente Alpens Ros, av alle ting! Riktig nok med dansk tittel og dansk tekst, hentet fra Pappa Bues aller første plateinnspilling for noen 10 – år siden.  Publikum stemte villig i på allsang-trallen! Senere spilte og sang Ivar I´m gonna sit right down and write myselfe a Letter. Skrevet av Fats Waller og fremført i hans tempo. Imponerende! Ivar er forresten en veldig spennende solist, som nesten alltid snubler innom en eller flere andre velkjente låter i sine solopartier.  Som avslutning på konserten fikk vi en New Orleans medley.  Det vil si kortversjoner av en rekke velkjente låter med tilknytning til jazzbyen. Det ble stor stemning både i sal og på scene, og stående applaus etterpå.  Som ekstranr fikk vi avslutningslåten til Louis Armstrong; When it´s sleepy time down South – og i Nittedal.

Dermed var nok en fin konsert over og ute ventet vårkvelden.  Siste konsert for vårsesongen er 26. mai med Nitedalens Jazzband.

For styret: Svein Fagersand, sekretær, tekst og foto

014 013 012
008 007 006