17. oktober 2021

Blogg

Swinging Six onsdag 27. oktober 2010

MØRKT OG VÅTT UTE, ADSKILLIG TRIVELIGERE INNENDØRS

Swinging Six var et nytt bekjentskap for jazzklubben. Det ga seg kanskje utslag i litt færre gjester enn ”normalen”, men vi som var til stede fikk en hyggelig kveld.  Nå skal det riktig nok sies at bandet åpnet litt famlende og usikkert. Vi hørte noen småsure toner i første sett. De som fulgte godt med kunne også merke at de noen ganger var litt i tvil om både start og avslutning på enkelte låter. Kanskje også litt nølende med hvem som skulle ta soloene.  Heldigvis ble 2. og 3. sett adskillig bedre. Da var det mye mer trygghet og snert i bandet, og stemningen i salen steg tilsvarende.

Konsert med Felix Peikli trio 26. februar 2020

NY TRIO IMPONERTE STORT I NITTEDAL

87586197 3550627088341133 5439991270577537024 o

Jazzklubbens konsert i januar ble en super opplevelse. Det samme gjorde jammen konserten i februar! Felix Peikli trio er på mange måter en fortsettelse av legendariske Benny Goodman trio, med Benny på klarinett, Teddy Wilson på piano og Gene Krupa på trommer. Alle tre musikere i verdensklasse. (Teddy Wilson var forresten Bjørge Lilleliens favorittmusiker, for de som husker langt tilbake.)

Konsert med Majken, Georg og Morten Gunnar 29. januar 2020.

VANVITTIG BRA KONSERT!

IMG 2369

Hører vi på sportssendinger for tiden, legger vi merke til at en del reportere og utøvere har lagt sin elsk på uttrykket «vanvittig». Noen bruker ordet minst en gang i hver setning, kan det høres ut for.
Det må være lov å påstå at årets første konsert fortjener tittelen. Og for å fortsette i samme spor, kan man oppsummere med at hver eneste låt var nettopp det. Vanvittig bra!

Konsert med Åse L. Frank kvartett 27. november 2019

UNGE MUSIKERE MED VOKSEN MUSIKK

IMG 2353

Siste onsdagen i november hadde jazzklubben besøk av ekteparet Åse og Lars Frank fra Hakadal. Lars kommer fra den kjente familien Frank, og der kryr det av utrolig dyktige musikere i «alle aldre». Åse synger, Lars spiller klarinett og tenorsax. I tillegg hadde de med seg Bård Helgerud, gitar og Håkon Bjørgo, bass. Dessverre var det ikke så mange av bygdas jazzinteresserte som møtte opp denne kvelden, men det virket som om både bandet og publikum hadde det hyggelig.

Konsert med Røhsnes Jazzband 30. oktober 2019

FENOMENAL KONSERT AV VITALE 40-ÅRINGER

roshnes unni

Nei da, musikerne er nok en del eldre enn overskriften skulle tilsi, men Røhsnes Jazzband feirer 40 års aktivt musikerliv i år. Og tro det eller ei, de fleste har vært med i bandet fra den gang de startet opp. De kan da knapt nok ha vært ferdige med barneskolen! I alle fall var det er særdeles oppegående og spilleglad band som gjestet Nittedal. Det virket som om både bandet og gjestene i salen storkoste seg.

Konsert med Georg Reiss Kvartett 25 september 2019

VIDUNDERLIG BRA KONSERT I JAZZKLUBBEN

Siste onsdagen i september var Georg Reiss tilbake i Nittedal med sin kvartett. Det vil i praksis si Georg Reiss, klarinett og altsaksofon; David Skinner, piano; Svein Aarbostad, bass og Bjørn Olufsen, trommer.

IMG 2330

Alle fire fremstår som de reneste trollmenn musikalsk sett både når det gjelder samspill og solospill. Det førte til jublende tilrop fra gjestene i salen og flere tilløp til trampeklapp. Og som Georg sa det: de blir inspirert av å spille for et lydhørt publikum. Dette ble virkelig en kveld med stor smitteeffekt der gleden og stemningen ble sendt fra bandet til gjestene, og fra gjestene tilbake til bandet. Slikt er det gøy å oppleve!

Konsert med Hot Club de Norvege 28. august 2019

VIDUNDERLIG, MEN OGSÅ VEMODIG KONSERT

1 IMG 2320

Hot Club de Norvege er inspirert av den franske sigøynermusikeren Django Reinhardt. Han ble født i 1910 i Belgia, men familien flyttet tidlig til Frankrike. Der jobbet hele familien med underholdning for å tjene penger til livets opphold. Django var bare 12 år da han startet som gitarist. Da han var 18 ble han alvorlig skadet da campingvognen brant. Venstre hånd ble lammet, men etter intens trening fikk han bevegelse i tre av fingrene, inkludert tommelen. Med sine tre fingre klarte han å skape en helt egen spillestil, som gitarister verden over prøver å kopiere.

Konsert med Nitedalens Jazzband 22. mai 2019

NOK EN VARM SOMMERAVSLUTNING FOR JAZZEN I NITTEDAL  

0

Tradisjonen tro, var det Nitedalens Jazzband som avsluttet vårsesongen. Over 60 personer tok turen til NIL-huset denne kvelden og det er vi svært fornøyd med.

Bandet består av Pål Frank, trombone; Helge Stray, banjo, gitar og vokal; Per Aas, klarinett og sopransax; Eivind Aas, klarinett og altsax; Knut Kjuul, tuba og Olav Holst, vaskebrett.