28. september 2023
87586197 3550627088341133 5439991270577537024 o

Konsert med Felix Peikli trio 26. februar 2020

NY TRIO IMPONERTE STORT I NITTEDAL

87586197 3550627088341133 5439991270577537024 o

Jazzklubbens konsert i januar ble en super opplevelse. Det samme gjorde jammen konserten i februar! Felix Peikli trio er på mange måter en fortsettelse av legendariske Benny Goodman trio, med Benny på klarinett, Teddy Wilson på piano og Gene Krupa på trommer. Alle tre musikere i verdensklasse. (Teddy Wilson var forresten Bjørge Lilleliens favorittmusiker, for de som husker langt tilbake.)

IMG 2374

Felix Peikli slo gjennom allerede som 16 åring da han vant Kjempesjansen på NRK tv, ledet av Dan Børge Akerø. Etter den tid har han spilt på store scener over hele verden. Nå også i Nittedal, heldigvis. Han har en ubegripelig god teknikk og behersker klarinetten til det fullkomne. Dessuten er han en av ganske få blåsere som mestrer den såkalte sirkulasjonspusten. Det betyr at man trekker luft inn gjennom nesen samtidig som man blåser toner ut gjennom munnen. Det gjør at man kan spille i «det uendelige» uten å ta pauser for å trekke luft. Imponerende. I soloene tro han til med høyt tempo og enorm tonesikkerhet. Han viste seg også som en flink forteller, både om låtene de spilte og om opplevelser rundt om i verden. Dessuten sang han på en låt. Bra.

IMG 2381

David Skinner har gjestet klubben mange ganger, og han er alltid velkommen. Han må være en drøm av en pianist for enhver musiker. Utrolig dyktig som tonefølge når andre spiller solo, og en fenomenal solist. Magnus Sefaniassen Eide er et fyrverkeri av en trommis. Gøy å se når han danser med hele kroppen i samspill med de andre og en showmann av rang når han trår til i soloene.

IMG 2378

Første sett startet i raskt tempo med After you´ve gone. Den slo så bra an i salen at den var ønsket i reprise i andre sett. Supre soli på klarinett og piano og fenomenale trommebreak mot slutten. De fortsatte med minst like kjente Honeysuckle Rose i litt roligere tempo og med fine toneskifter underveis. Bra. Do you know what it means to miss New Orleans er nok den mest kjente av veldig mange låter som handler om jazzens fødeby. Den ble nydelig fremført i rolig tempo. Etterpå fikk vi en morsom versjon av Puttin´ on the Ritz. Litt ut i låten kunne vi høre noen toner fra Dovregubbens Hall. Gøyal låt og gøyalt arrangement. Vi fikk også høre Felix alene i What a wonderfull world. Han kunne forresten fortelle at neste uke skulle han spille samme låt i Jordan med blant annet vårt norske kongepar til stede. Bra. Siste låt før pause var Cherokee i høyt tempo. Her fikk vi en super trommesolo der Magnus spilte både med stikker, visper og hender. Utrolig bra.

IMG 2377

Andre sett startet med Bourbon Street Parade, som handler om hovedgaten i French Quarter i New Orleans. Bra spill i typisk New Orleans rytmer, som er en blanding av marsj og swing. Etterpå roet de ned i nydelige Stardust. Her fikk vi en vakker intro på klarinett og piano. Etter When you´re smiling og Memories of you fikk vi altså en ny versjon av kveldens første låt; After you´ve gone. Denne gangen i en annen toneart og med kveldens morsomste trommesolo mot slutten. Her spilte Magnus på absolutt alt mulig inkludert egne kinn, gulvet, høyttalerstativer osv. Lang, stående applaus ga oss den nydelige balladen Good Bye som avslutning.

Jo, konserten i februar ble en stor opplevelse. Og det er flere fine konserter i vente: 25. mars er Jazzmazzørene fra Trondheim tilbake. De tilhører favorittene våre!

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.