30. mai 2023
IMG 2353

Konsert med Åse L. Frank kvartett 27. november 2019

UNGE MUSIKERE MED VOKSEN MUSIKK

IMG 2353

Siste onsdagen i november hadde jazzklubben besøk av ekteparet Åse og Lars Frank fra Hakadal. Lars kommer fra den kjente familien Frank, og der kryr det av utrolig dyktige musikere i «alle aldre». Åse synger, Lars spiller klarinett og tenorsax. I tillegg hadde de med seg Bård Helgerud, gitar og Håkon Bjørgo, bass. Dessverre var det ikke så mange av bygdas jazzinteresserte som møtte opp denne kvelden, men det virket som om både bandet og publikum hadde det hyggelig.

IMG 2354

Åse er trygg på toner og timing. I tillegg gjør hun en bra jobb med å fortelle om hva de spiller, med litt påfyll fra Lars. De spiller først og fremst låter som er skrevet på 1930-tallet, så låtene er relativt gamle, mens alle fire i bandet er tilsvarende unge. Det i seg selv kan være en fascinerende kombinasjon. Vanligvis er jo unge folk opphengt i atskillig mer bråkete og heavy musikk. Lars er en utrolig dyktig musiker og han spiller i mange kjente jazzband. Solopartiene ble delt mellom Lars, Bård og Håkon, og alle tre gjorde mange fine soli. De to sistnevnte ga for øvrig Åse glimrende støtte til vokalen.

IMG 2355

Første sett startet med en fin versjon av Gerswins But not for me. Så økte de tempoet i Deed I do. Fin intro med bare sax og bass. Deretter fikk vi høre en av Lars favoritter, Skylark, skrevet av Hoagy Carmichael. Dette er en langsom og vakker melodi. Her fikk vi fin intro på bass og gitar. Litt senere tok Åse en velfortjent pause og bandet ga oss en swingende My shining hour. Fine soli av alle tre, og godt samspill. Etterpå var Åse tilbake og vi fikk høre Moonglowe, som legendariske Billie Holiday sang inn på plate i sin tid.

IMG 2356

Andre sett startet med en swingende utgave av In a mellow tone, instumentalt. Bra spilt i et langsomt swingtempo. Så sang Åse New Orleans. Dette er en av mange melodier som hyller jazzens fødeby, en langsom og vakker ballade. Vi fikk også høre Perdido, skrevet av Juan Tizol, trombonist i Duke Ellingtons storband. Dette er en kjent låt, med mye fart og driv. Åse ga oss også sin versjon av Pennies from Heaven før de avsluttet med Them there eyes.

IMG 2357

Med det var årets siste jazzkonsert gjennomført og folk kunne rusle hjem for å lade opp til kommende, varslet snøfall og kulde. Vi trenger vel egentlig begge deler for å få opp julestemningen. Styret i jazzklubben ønsker alle en riktig god jul.

Første konsert på nyåret er 29. januar. Da kommer Majken tilbake med band. Hun har gjestet klubben mange ganger, og bobler alltid av entusiasme og musikalitet. Det er bare å glede seg!

For styret, Svein Fagersand, tekst og foto.

IMG 2359