26. mars 2023
1 IMG 2251

Konsert med Erik Thormod Halvorsen Sextet 30. januar 2019

1 IMG 2251

LITT NYERE JAZZ DENNE KVELDEN, MEN DET SWINGTE!

Bandet spiller jazz som først og fremst hører hjemme i kategoriene Mainstream og Be Bop. Det vil si musikk som stort sett er skrevet på 1950-tallet. Altså et tiår eller tre nyere enn hva vi vanligvis hører i jazzklubben. Det bør være sundt med litt nye impulser, men denne kvelden var det dessverre ganske få tilhørere som møtte opp. Om det skyldes vinterkulden eller det mer ukjente musikalske tilbudet skal være usagt.

Bandet består av Erik Thormod Halvorsen, trompet, flygelhorn og informasjon mellom låtene; Dave Edge, tenorsax; Frode Kjekstad, gitar; Freddy Hoel Nilsen, piano; Agnar Aspaas, bass og Lars Erik Norum, trommer. Alle er svært erfarne musikere som bidro til veldig bra samspill og fine solopartier. Dessuten ser det ut til at de trives sammen på scenen og det er viktig for at også publikum skal trives.

1 IMG 2245

Første sett startet med Social Call, som også er tittelen på bandets cd. Fin låt og fine soli. Deretter fulgte Watch what happens, skrevet av franske Michel Legrand. Han døde 26. januar i år 86 år gammel. Faren Raymond ledet orkestre som spilte med Edith Piaf og Maurice Chevalier så Michel fikk musikken inn i blodet allerede som liten. Han har blant annet skrevet musikk til over 200 filmer og fått Oscar for beste filmmelodi 3 ganger. Låten gikk i fint swingtempo og vi fikk høre en veldig bra pianosolo. Dessuten hadde den en morsom avslutning! Freddy slapp også til som hovedsolist i Alice in Wonderland. Nydelig jazzvals med piano, gitar, bass og trommer. Så fulgte Latino Blue, en jazz-samba skrevet av Erik. Fin intro på trommene, og veldig bra spilt av alle. Agnar skriver også musikk og vi fikk høre hans fine Little K, tilegnet hans første barnebarn. Fin ballade i ¾ takt. Fine soli på tenorsax, gitar og bass. Bandet kan skryte av at minst tre av musikerne komponerer og det fikk vi bevis for i Frodes gøyale Øvingshotellet Blues. Her var Frode i hovedrollen og låten swingte veldig. Tøff intro, supert gitarspill og veldig bra støtte fra piano, bass og trommer.

1 IMG 2250

Andre sett startet med Eriks låt skrevet til kona, Kari. Fin låt i fint driv og med fin trommesolo. Bra. East of the sun, west of the moon gikk i fint swingtempo med veldig bra soli. Så fulgte My one and only love, med Dave i hovedrollen. Langsom ballade med flott saxspill. Også et fint parti med bare gitar og bass. Slike «avbrekk» gjør seg for publikum! Så annonserte Erik at de skulle spille en samba som heter Summer Samba. Melodisk og rytmisk låt, men undertegnede satt med en følelse av at det var mer bossa nova enn samba! Som siste låt fikk vi høre Bouncing with Bud, skrevet av Bud Powel i 1946. Dette er en gøyal låt som ble spilt med fint driv og med fine soli.

1 IMG 2254

Som skrevet i innledningen: dessverre var det dårlig fremmøte denne kvelden, men vi som var til stede hadde en hyggelig kveld.

Neste konsert er 27. februar. Det blir en konsert som skal hylle Nat King Cole. Han ville fylt 100 år i mars i år. Vi håper på fullsatt sal.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.

1 IMG 2255

1 IMG 2253