28. september 2023
IMG 1091

Konsert med Blue Horn Jazzband 18. april 2018

IMG 1091

SMEKTENDE TONER FRA SYKKULVEN OG OMEGN

Det var langveisfarende besøk i jazzklubben denne onsdagen. Og det er ikke ofte Blue Horn Jazzband er på våre kanter av landet. De gjestet Nittedal i 2004 og 2005, så det var på høy tid med et gjenhør. Og det ble en veldig trivelig kveld.

Bandet består av Aage Lade, piano; Halstein Kurseth, banjo,gitar og vokal; Sveinung Utgård, bass; Stein Lied, trommer; Arnfinn Grebstad, klarinett og altsax; Bjørn Frantzen, trombone og Jan Lade (bror til Aage), trompet og flygelhorn. Sist, men ikke minst: Margrethe Velle Ødegård, vokal.

IMG 1085

Alle i bandet kommer fra Vestlandet, med ett unntak: Bjørn er egentlig fra Lørenskog. Han ga publikum en morsom og fargerik forklaring på hvorfor han har flyttet derfra. Alt er så mye finere der vest, mellom fjorder og fjell kunne han fortelle. Fortellingen ble ledsaget av smektende vestlandstoner på pianoet. Gøyalt innslag. Alle musikerne er svært dyktige, og Margrethe er en vokalist med både super stemme, innlevelse og rytmefølelse.

IMG 1087

Første sett startet med en fin versjon av Someday Sweetheart, som også ble spilt av Louis Armstrong i sin tid. Litt senere kom Margrethe på scenen og sang Keeping out of Mischief now. Rolig ballade med nydelig vokal av Margrethe. Vi fikk også en fin trompetsolo. Hun fortsatte med mer kjente Exactly like you. Her fikk vi en fin soloduett mellom klarinett og trombone og en veldig bra pianosolo. Så fortsatte bandet alene i en gøyal versjon av Panama. Dette er en morsom og litt sjelden melodi fordi den har hele fem forskjellige temaer. De fleste låtene har bare to; vers og refreng. Her var det gladjazz med stor stemning både på scenen og i salen. Så slapp Halstein til på vokal i New Orleans. Kjent og kjær melodi for de fleste, med fin vokal av Halstein og med veldig bra trombonesolo. Mot slutten av settet kom Margrethe tilbake og sang blant annet Mamas gone, goodbye. Morsom tekst og spennende arrangement.

IMG 1090

Andre sett startet med Halstein på vokal i Lillebjørn Nilsens velkjente Tanta til Beate. Veldig bra vokal, flott klarinettsolo og minst like bra pianosolo. Halstein slapp også til som vokalist i I´m gonna sit right down and wright myself a letter. Her swingte det absolutt. Så kom kveldens desiderte høydepunkt, i alle fall etter undertegnedes mening; Savoy Blues. Denne gikk i langsomt og drivende swingtempo og det rykket skikkelig i danseføttene. Bare synd det ikke var plass til å danse! Vi fikk også høre At the Jazzband Ball i høyt tempo og med fine soli. Etterpå kom Margrethe tilbake og sang If I had you. Vakker ballade, vakker sang og flott solo på flygelhorn. Deretter annonserte Margrethe Paper Moon, der nesten alle gutta i bandet bidro som mannskor. Kjent låt med veldig bra vokal både av Margrethe og mannskoret! Dessuten fin trombonesolo. Siste låt skulle være Please don´t talk about me when I´m gonne.   Denne gikk i høyt tempo og skapte stor stemning i salen, som ga seg utslag i stående applaus etterpå. Det førte til at vi fikk Heart full of rhythme som ekstranr med Margrethe og hele mannskoret på vokal. Veldig bra avslutning på en kjempefin konsert.

IMG 1089

Bandet er så absolutt velkomne tilbake.

Neste konsert er onsdag 30. mai. Tradisjonen tro med Nitedalens Jazzband på scenen.

For styret: Svein Fagersand, tekst og foto. (Foto under: Unni Skog)

unnibilde