28. september 2023
27503328 1837119319631598 2674107789159585789 o

Konsert med Green Peppers 31. januar 2018

LATINJAZZ VARMET I VINTERKVELDEN

27503328 1837119319631598 2674107789159585789 o

Bak f.v.: Øivind Madsen, Einar Thorbjørnsen, Erik Jøkling, Eyvind Ellingsen. Foran f.v.: Ola Lømo Ellingsen, Torstein Ellingsen, Nils Andreas Granseth.

Green Peppers spiller først og fremst musikk som ble kjent takket være trompetist og bandleder Herb Alpert and his Tijuana Brass.  De spilte en gøyal form for jazz med latinske rytmer, og ofte hører man en blanding av bossa nova, samba, rumba og cha cha cha i en og samme låt.  Det gir en spennende opplevelse for publikum og det er nesten umulig å ikke gynge med i takt.  Det gjorde da også kveldens publikum, til og med stående på oppfordring fra bandet i en av låtene!

Bandet består av Torstein Ellingsen, trompet og informasjon mellom låtene.  (Han spiller trommer i mange andre band), bror Eyvind Ellingsen spiller gitar og fløyte.  Dessuten er han en dyktig sanger på flere språk.  Ola Lømo Ellingsen ( Eyvinds sønn) spiller også trompet. Nils Andreas Granseth (kalles Nilas) spiller trombone. Erik Jøkling spiller trommer. Øivind Madsen spiller bass og Einar Thorbjørnsen spiller keyboard.

Første sett startet med Tijuana Taxi og publikum var straks med på notene, dette var kjent og kjært for de fleste.  Etterpå fikk vi høre Eyvind synge Our day will come.  Veldig bra sang og minst like bra spill. A walk in the black forest var kjenningsmelodien til NRKs Fjernsynskjøkkenet og mange av oss husket nok både tv-programmene og melodien. Fra Alperts første lp fikk vi høre tre av låtene i rask rekkefølge: A taste of honey med en fenomenal solo på keyboard, Green Peppers i tøff rytme og litt langsommere Tangerine.  Den siste er en nydelig melodi og vi fikk fine soli av Torstein og Einar. Deretter fikk publikum prøve seg på felles plystring i So whats new.  Fin melodi og fin bassolo. Det ble kanskje litt glissent med plystringen fra salen.  Det er ikke lett å få bra plystrelyd på kommando! Lill Lindfors hadde en fin utgave av the shadow of your smile ( din skugga stannar kvar). Kveldens utgave var minst like fin, med flott vokal av Eyvind og bra trompetsolo av Torstein. The Lovemeet var en kjempefin samba med en fenomenal trommesolo av Erik.  Veldig bra.

IMG 1063

Andre sett startet med the Lonely Bull med litt allsang fra salen. De fleste av oss hadde nok hørt melodien før. Så spilte de baksiden av samme låt ( fra en singleplate i 1962); Acapulco.  Her slapp den yngre garde i bandet til: Ola og Nilas.  De delte på både samspill og solopartier og gjorde det veldig bra. For å variere litt på konserten fikk vi så noen låter med andre opphavsmenn. Først Burt Bacharachs nydelige I´ll never fall in love again med Eyvind på vokal. Deretter Sergio Mendez fenomenale Mas que Nada. Dette er en låt som virkelig setter seg fast i kropp og sjel, og bandets utgave var utrolig bra. Så avsluttet de denne sekvensen med tre låter fra the Beatles: All my loving, Here, there and everywhere og til slutt Come together.  Alle tre ble fremført med stor respekt og innlevelse. Veldig tøff trombonesolo på Come together, Nilas.  Mot slutten av konserten fikk vi høre Eyvind synge fransk i den kjente melodien What no my love.  Veldig bra. Publikum svarte med stående applaus og vi fikk en super versjon av Spanish Fly som ekstranr.  Jo da, dette ble en kjærkommen avveksling fra snømåkingen!

IMG 1065

Neste konsert er 28. februar.  Da kommer Christiania 12.  Møt opp!

For styret: Svein Fagersand, tekst og foto.

IMG 1066

IMG 1068