28. september 2023
Majken og Torstein

Konsert med Majken og band 26. mars 2014

FRA BOGOTA TIL NITTEDAL

Majken og Torstein

Torstein plystrer solo

For et par uker siden spilte Majken i Bogota. Nå var hun tilbake i Norge og i Nittedal. Heldigvis uten jetlag og høydesyke!  Det ble en veldig fin konsert med en sprudlende Majken i front, og med 4 topp- musikere på laget.

Majken Christiansen er en svært dyktig vokalist. I tillegg er hun flink og morsom når hun forteller om låtene og ikke minst når hun flørter med publikum og med band.  Med på laget var ektemannen, Torstein Ellingsen på trommer, alltid full av musikale påfunn bak trommene, og i tillegg masse verbale blinkskudd. Stig Hvalryg er både stødig og iderik på kontrabass.  Frode Kjekstad er kjempegod på gitar, både når han akkompagnerer bandet, og når han trår til i drivende solopartier. Som vikar på piano stilte David Skinner. Han er helt utrolig god og han fikk velfortjent applaus for den ene fenomenale soloen etter den andre.

 

Majken Christiansen med band

I første sett fikk vi høre en veldig fin utgave av My secret love. I starten var det bare vokal og piano og masse flørt. Vi fikk også en spennende bassolo.  Comes Love ble fremført i langsomt og smektende tempo, med Majken på improvisert «trombonesolo» ( med stemmen ). Gøyalt! Deretter fulgte Sing Sing Sing.  Aller mest kjent fra konserter med Benny Goodmans band og med Gene Krupa bak trommene. I enkelte konsertopptak tar den låten «aldri» slutt.  Når publikum gir seg ende over i jubel og klappsalver, starter Krupa opp på nytt med den dype tam-tam trommen før hele bandet følger opp, gang på gang. Kveldens versjon ble nesten for kort, og undertegnede savnet litt av stemningen og villskapen fra Krupa og bandet! Men for all del: det swingte av låten denne gangen også. Så fulgte en gøyal versjon av ´s Wonderful i bossarytmer. Her bød både Frode og David på fenomenale soloprestasjoner. Dessuten var det en veldig spennende avslutning på låten. Bra! Siste låt i første sett var Somewhere over the rainbow i jazz/samba-takter. Torstein bidro med en super trommesolo.

Andre sett startet med Shiny Stockings med tekst av Ella Fitzgerald. Her fikk vi plystresolo av Torstein. Overraskende og fint. Deretter fulgte en utrolig bra utgave av It don´t mean a thing if it ain´t got hat swing. Det swingte vanvittig bra. Avslutningen av låten var morsom, med tilløp til allsang. Etterpå roet de veldig ned i langsomme og nydelige Come Sunday.

Majken imiterer trombone

Så annonserte Majken Take the A train. Hun visste at det lot seg gjøre å ta toget til Nittedal, men hun hadde forsøkt seg på en tilsvarende kommentar da de spilte i Tromsø. Da fikk hun klar melding tilbake om at der oppe har de hverken tog eller jernbanestasjon! Majken legger heldigvis ikke skjul på sitt danske opphav, og det var helt naturlig at de fremførte Svantes lykkelige dag.  Låten er mye mer kjent for strofen «og om litt er kaffen klar». Majken la hele sin sjel i fremførelsen, og publikum sang med.  Vakker låt og lekker fremførelse! De forsøkte å avslutte med Stompin´at the Savoy, men stående applaus ga oss Route 66 som ekstranr, og for et ekstranr det ble! Drivende bluestempo og kjempefine solopartier, blant annet med Majken på munnspill.

Kort oppsummert så ble dette en minnerik kveld for alle oss som var tilstede.

På grunn av påske og kunstutstilling på NIL-huset blir det ingen konsert i april. Vårens siste konsert er derfor 28. mai. Tradisjonen tro med Nitedalens Jazzband.

For styret; Svein Fagersand, tekst og foto.