30. mai 2023
Christiania Jazzband

Konsert med Christiania Jazzband 26. september

GLADJAZZ OG BLUES I LEKKER HARMONI

Christiania JazzbandSiste onsdag i september var NIL huset et hyggelig sted å være. Ca 70 nittedøler fikk en swingende  kveld.

Bandet består av Anders Bjørnstad, trompet; Peter Opsvik, saksofoner; Aage Teigen, trombone; Børre Frydenlund, gitar, banjo, vokal; Jan Kristiansen, bass og Finn Torgersen, trommer. Børre fyller pausene med både nyttige og morsomme kommentarer.  Dessuten har han en utrolig fin stemme til jazz og blues.  Bandet er svært bra samspilte og alle bidrar med fine solopartier.  Det er tydelig at de trives sammen, og det smitter absolutt over til oss i salen.  Bra!

Første låt for kvelden var Allways.  Den er skrevet av Irving Berlin, som i følge Børre var søvnløs i hele sitt liv.  Det var forresten et svært langt og spesielt liv. Han ble født i Sibir 11. mai 1888 og døde i New York 22. september 1989.  Ja du leste riktig; han ble 100,5 år!  Blant de ca 1000 låtene han skrev finner vi for eksempel White Christmas.  I følge Børre, oppdaget Irving Berlin kvelden før han skulle gifte seg at han hadde glemt å kjøpe morgengave til bruden.  I mangel av bedre ideer, skrev han Allways til henne og hun fikk alle inntektene låten innbragte.  Det ble nok både en original og innbringende gave! I første sett fikk vi ellers høre en veldig fin versjon av Ellingtons the Mooche. De ga oss også en langsom og flott utgave av Hesitating Blues. Veldig bra. I Dinah bidro ikke minst Jan med en veldig bra bass-solo. Her swingte det! Så annonserte Børre Somebody else has taken my place.  Det er vel slikt som skjer for ganske mange i livet, men Børre vinklet det mot det nylig gjennomførte byttet av ministerstoler i regjeringen! Siste låt før pause var Oh Baby i høyt tempo og med en veldig bra trommesolo.

Christiania Jazzband Christiania Jazzband Christiania Jazzband

I andre sett fikk vi høre et morsomt arrangement på My bucket got a hole in it.  Det betød at det ikke var mer øl å finne, i følge Børre! Kjent og populær melodi, med temposkifte. Så spilte de en nydelig versjon av Ellingtons Saturday night function. Vi fikk også høre en langsom og vemodig låt, A cottage for sale. Den handlet om hun som forsvant og han som satt ensom og forlatt igjen.  Trist tekst, og svært bra sunget av Børre.  Så annonserte Børre Harlem Bound, og han understreket at den ikke er tilegnet Gro!  Fin låt. Blues in the South gikk i langsomt tempo som en ekte blues skal gjøre. Veldig bra spilt, med følelse.  Siste låt skulle være Mahogny Hall Stomp, men stående applaus ga oss Till Then som ekstranr.

Christiania Jazzband Christiania Jazzband Christiania Jazzband

Dermed nærmer september seg slutten og oktober banker på døren.  Trøsten må være at neste konsert er 31. oktober. Da kommer Odeon Jazz Quartet.

Christiania Jazzband Christiania Jazzband

For styret: Svein Fagersand, tekst og foto