28. september 2023
DSC_0926

Majken Christiansen 19. januar 2011

NORDENS SWINGDRONNING VAR I KJEMPEFORM!

Majken Christiansen har gjestet klubben mange ganger, og det virker som om hun stortrives i Nittedal. Hun leverer i alle fall suverene konserter hver eneste gang.  Og jazzglade nittedøler viser på alle måter at hun er en populær gjest.

DSC_0926Denne gangen hadde hun med seg Georg Reis på klarinett, sopran- og altsax, Frode Kjekstad på gitar og Stig Hvalryg på bass.  Dette er musikere i norsk toppklasse og vel så det og de leverer utrolige prestasjoner både hver for seg og sammen.  Samboer Torstein Ellingsen var barnevakt denne kvelden ( i følge Majken ), så det ble en kveld uten trommer. Til gjengjeld imiterer Majken både trombone og trompet i sangen sin. Vi fikk til og med høre et par verbale trommesoloer!

De fire byr på topp musikalitet, rytmefølelse og samspill.  Det ” hagler ” med gøyale og stemningsfulle solopartier, og spillegleden er så avgjort til stede.  Majken er i seg selv et fyrverkeri på scenen.  Hun er full av liv og humør. Dessuten er hun veldig flink til å formidle både det hun sier og det hun synger. 

I første sett fikk vi blant annet høre en swingende versjon av Lady be good.  Senere kom det en enda mer swingende utgave av Sweet Georgia Brown. Som avveksling fra swing og ballader fikk vi også høre en latininspirert utgave av ’s wonderfull i bossarytmer. Her viste Frode at han er en trollmann på gitaren.  Veldig bra!

IMG_0053Andre sett startet med en veldig stemningsfull ballade; Moonlight in Vermont. Vakkert. Senere kom But not for me der Majken og Stig hadde en kjempefin duett, etterfulgt av en utrolig bra bass-solo. Flott. Majken påpekte at temperaturen utendørs passet best for ullundertøy, men likevel sang hun Shiny Stockings!  ( kan vel best oversettes til nylonstrømper, som en gang i tiden var en stor nyhet på undertøyfronten ). Senere fikk vi høre Route 66 i et helt vanvittig swingtempo.  Imponerende. By By Blackbird startet med en tøff gitarintro før de dro i gang allsangen på refrenget.  Publikum var ikke vanskelig å be! Her doblet de tempoet i et soloparti med gitar og bass. Gøyalt. Dette skulle egentlig være avslutningsnummeret, men publikum svarte med stående applaus.  Som ekstranr fikk vi en blanding av Jeg er havren og Svantes lykkelige dag. Den siste er mer kjent som … og om litt er kaffen klar. 

Med det var første konsert i 2011 over, og det ble en virkelig super kveld. Neste konsert er 23. februar. Da kommer Jazzin’ Babies.

For styret

Svein Fagersand, tekst og foto

IMG_0049 IMG_0050 IMG_0051
IMG_0052 IMG_0054 IMG_0056
DSC_0925 IMG_0057 DSC_0927