31. mai 2023
nitedalensjazzband001

Nitedalens Jazzband 27. mai 2009

TILBAKE TIL DE GAMLE 78 PLATENE

Nitedalens Jazzband har virkelig gravd i de gamle arkivene og blåst støvet av den aller eldste jazzen som finnes på plater.  Og med » gammeldags» besetning gir de publikum en følelse av ekte nostalgi.  Det er nesten så vi burde sett bandet i svart/hvitt!

nitedalensjazzband001Bandet består av:

  • Per Aas, klarinett og sopransax,
  • Pål Frank, trombone ( han har to; den eldste er fra 1927, den yngste fra 1954! )
  • Eivind Aas, klarinett og altsax
  • Knut Kjuul, tuba
  • Helge Stray, gitar, banjo og vokal
  • Olav Holst, vaskebrett med tilbehør.

Før de startet fortalte Pål at dette er årets høydepunkt for bandet.  Både fordi det er ekstra gøy å spille på hjemmebane og fordi publikum i Nittedal er svært lydhøre.  Det er tydelig at de trives sammen og de byr på fine soloinnslag og veldig bra samspill. Dessuten krydrer de kvelden med korte historier om låtene og komponistene. Veldig bra!

nitedalensjazzband002I første sett fikk vi blant annet høre Bluebells Goodbye og After You`ve gone. Den siste med fint tubaspill i starten.  Deretter fikk vi Cheek to Cheek med solo på vaskebrett. Så kom første vokale innslag; Helge sang Sweet Substitute.  Veldig bra! I løpet av kvelden fikk vi også flere urpremierer; altså låter som bandet spilte for første gang for publikum. Den første var en totalt ukjent låt som heter You`re just my Type.  Absolutt bestått premiere!  Et hvert jazzband med respekt for seg selv bør by på en eller flere blueslåter. Det gjør også Nitedalens Jazzband.  I første sett fikk vi høre Kansas City Man Blues og Wang Wang blues. Senere sang Helge Wrap Your Troubles in Dreams før de ble kaffetørste og spilte Svantes lykkelige dag – eller og om litt er kaffen klar. Og det var den!

nitedalensjazzband003Siste sett startet med New Orleans Stomp, skrevet av Lill og Louis Armstrong. Gøyal låt og fint arrangement. Deretter kom Side by Side, delvis til ære for Seniordansen som danser etter bl. a. den låten og kommer på konsertene etterpå.  På forhånd ble det delt ut tekst til alle i salen så det ble allsang med Helge som forsanger.  Smart gjort!  Etter en liten orientering om trombonens plass i jazzorkesteret fikk vi høre Sleeping around, med Pål på veterantrombonen.  Både han og hornet gjorde jobben bra. Etterpå sang Helge I`ve got Rythm.  Og det kan vi være enige i at han har! Neste låt ble annonsert som en sportslåt. Dels fordi det henger bilde av Odd Martinsen på veggen bak bandet, men også fordi noen hadde sett Olav jogge tidligere på dagen.  Minst 10 meter! Låten heter Easy come, easy go, og det var lagt inn mer trim for Olav i form av en oppfinnsom solo på vaskebrettet. Gøyalt. Deretter annonserte de kveldens siste i form av en rolig ballade fra Danmark; Long John Lullaby.  Publikum ville ha mer og vi fikk Bourbon Street Parade som ekstranummer.

Med dette tar jazzklubben sommerferie. Styret benytter anledningen til å ønske alle nittedøler en riktig god, og lang, sommer.  Høstens program starter 26. august med latinske rytmer fra Trio de Janeiro.  Så fortsetter det med gladjazz fra Vika Band 30. september.  Deretter kommer Ytre Suløens Jazzensemble 28. oktober og Per Borten/Laila Dalseth 25. november. Velkommen skal dere være! 

For styret: Svein Fagersand, tekst og foto

nitedalensjazzband004 nitedalensjazzband006 nitedalensjazzband007
nitedalensjazzband008 nitedalensjazzband009 nitedalensjazzband010