28. september 2023
004

Magnolia Jazzband 27. januar 2010

MAGISKE TONER FRA MAGNOLIA

Det er få norske jazzband som kan måle seg med Magnolia Jazzband når det gjelder rutine og berømmelse i inn- og utland. Det fikk vi heldigvis oppleve, vi som var til stede på konserten.

004Bandet består av Georg Reiss, klarinett og altsaksofon

Anders Bjørnstad, trompet

Gunnar Gotaas, trombone og leder ( startet bandet i 1972 )

Arild Holm, banjo

Per Hobbel, bass

Torstein Ellingsen, trommer

Samt vikar for anledningen; Wollert Krohn-Hansen, piano.

Og for en vikar!  Med unntak av bass og banjo, bidro alle med veldig oppfinnsomt solospill. Ikke minst vikaren. På tross av et litt surt piano ( trolig litt plaget etter den lange kuldeperioden vi har hatt! ) tryllet han frem den ene spennende soloen etter den andre. Imponerende bra. Bandet er særdeles samspilte og følger hverandres påfunn til ” punkt og prikke ”, som det heter.

008I første sett fikk vi høre en fin blanding av kjente og mindre kjente låter.  Aller best låt bandet i en langsom bluesvariant av Corine, Corina.  Nydelig og lidende, som en blues skal være! Etterpå fikk vi en like fenomenal versjon av den aller mest kjente blueslåten, St. Louis Blues. Den har en spennende miks av creolske rumbarytmer og drivende blues. Veldig bra! Ikke minst en svært engasjert pianosolo, dels utført stående! Deretter fulgte My Man, kjent med Billie Holiday. Her startet det med en trolsk blanding av klarinett, piano og trommer. Utrolig fint arrangement. Settet ble avsluttet med Down in Honky Tonk Town ( det vil si New Orleans ) i raskt og swingende tempo.

Andre sett startet i typisk New Orleans stil med Blue Bells goodbye. Her gikk de første taktene i marsjrytme før de gled over i swingtempo. Bra. På tross av det sure pianoet ( ” det er surt, men gutta er like blide” ! ) fikk vi en langsom og sart versjon av So soft Your goodbye. Nydelig ballade. Litt senere kom beviset på at også Rock´n Roll ble født i New Orleans: Should I reveal gikk i et enormt swingende shuffle-tempo.  Gjett om det kriblet i dansefoten! Vi fikk også høre Hesitating Blues i en kjempetøff versjon.

009Tredje sett startet med On the sunny Side of the Street. Deretter fulgte en gøyal versjon av Hindustan, som Georg påsto var skrevet til ære for en liten svensk by!  Så fulgte den vakre balladen Close to You, som ble tilegnet publikum. Som avslutning fikk vi høre en sprelsk utgave av Laughing Samba. Som ” belønning ” fikk de stående, lang  applaus. Det ga oss en nydelig vesjon av What a wonderfull World som ekstranummer.

Jo, 2010 startet særdeles bra. I februar byr klubben på to konserter:  17. februar kommer Gisle Børge Styve trio. Billetter selges i Bokhandelen på Mo-senteret. Løp og kjøp! 24. februar er Stokstad Jensen Trad Band tilbake i Nittedal.

For styret: Svein Fagersand, sekretær, tekst og foto

003 002 004
006 008 011